Volvo sine virkelige store modeller

Jeg husker min aller første bil, det var en Volvo 244 som var 10 år gammel da jeg kjøpte den i 1986. Siden har jeg hatt en del biler, faktisk også en annen Volvo det var en Volvo Amazon 1965 modell. Begge bilene var velholdte og egentlig noen perler, eldre modeller av Volvo var jo slitesterke og robuste biler. Volvo har alltid vært noe spesielt for meg, i alle fall frem til 740 modellene. Det var noe som endret seg etter den tid, sikkert både meg men også med Volvo.

PV

Jeg husker mine dager som guttunge i Oslo, det var så klart biler som var den store interessen. Dette var på midten av 1970-tallet og gatene var fulle av parkerte biler, kan huske at Volvo PV var noe av det grummeste vi kunne se på. PV ble jo en svært populær modell her i Norge, det samme så klart i Sverige. Den ble produsert fra 1947 til 1957, jeg snakker da om Volvo PV 444 som var den første utgaven eller modellen. Designen var hentet fra USA, det er vel ikke så vanskelig å se om man tenker seg om heller. Krigen gjorde nok sitt til at PV ikke kom i produksjon og salg allerede i 1944-1945, selv om svenskene ikke var direkte med i krigen selv. Senere altså fra 1958 kom etterfølgeren Volvo PV 544, det var ikke all verdens store forandringer på karosseri men på det tekniske var det en del endringer. Begge modellene solgte bra, PV ble produsert frem til 1965 og 444 modellen solgte i underkant av 200 000 eksemplarer, mens 544 fra 1958 solgte ca. 40 000 flere modeller. En arbeidshest av dimensjoner, mange kaller jo dette for Volvo sin største suksess og storhetstid.

Amazon

Den første Amazonen ble produsert i 1970, mens den siste så dagens lys så sent som 1970. Modellen solgte veldig bra, og om mulig enda bedre enn forgjengeren Volvo PV, drøye 600 000 modeller ble produsert og solgt. Det fulle navnet på Amazon var Volvo Amazon 121, i løpet av produksjonsårene kom den i mange forskjellige utgaver og forskjellige tekniske løsninger på gir og motor. Modellen ble etter hvert også veldig populær å bruke i bilsporten.

140-serien

Denne serien var vel det man kan kalle forløperen til de modellene som skulle komme senere, den var totalt forskjellig fra PV og Amazon og ble produsert fra 1966 til 1974. Med forskjellig tenker jeg både på design men også på en del av det tekniske. Andre modeller i 140 serien, var 145 (stasjonsvogn) pluss 164 som var flaggskipet i serien.

140-serien

 

Vi vet alle at tidene forandrer seg, det samme gjør bilmodeller. Seriene som fulgte 140-serien var som sikkert mange vet 240-serien og etter hvert også 740-serien. Jeg komme til å ta for meg disse to seriene senere, man kan si at alle serier som Volvo har lansert har hatt suksess og gode salgstall. Det hevdes at Volvo måtte slutte å produsere de eksisterende serier, for i det hele tatt å få solgt de nye seriene som skulle overta.

 

Relatert innlegg

LastebilerLastebiler

Nyttekjøretøyer som lastebiler har også en hard konkurranse merkene imellom selv om det ikke er så mange som produserer lastebiler i forhold til personbiler. Det gjelder samme her som for Les Mer

BilrekorderBilrekorder

Å lese litt på Guiness Record sine sider kan være mye artig å lese. Det er bare så mye rare forskjellige rekorder folk finner på rundt omkring i verden. Hva Les Mer

Mercedes- Benz

Mercedes- BenzMercedes- Benz

Når vi tenker kvalitet generelt, tenker vi tysk industri og i bilindustrien er det Mercedes-Benz som er på toppen av kvalitetsstigen. Det velkjente symbolet, robuste biler, høyere prisklasse og luksusinteriør Les Mer