Volvo 740- serien til V70

Det begynner å bli en del år siden 740-serien kom på markedet, jeg kan huske disse bilene fra min ungdom som en uoppnåelig drøm på midten av 1980-tallet. Mye har så klart skjedd siden 1980-tallet med bilene, den dag i dag kan man se en del 740- serie og de brukes vel slik som Amazon og 140-serie gjorde i min ungdom. Volvo er for meg noe helt spesielt, ikke noen tvil om at det er kvalitet enten det er eldre eller nye modeller.

Volvo 740

Volvo 740

Denne serien kom i produksjon i 1992, serien før dette var Volvo 240-serien som ble produsert i årene 1974-1993 og som kom i 6 forskjellige utgaver og det ble solgt mer enn 2,6 millioner biler. Volvo 740 skulle være en rimeligere utgave enn Volvo 760, som for mange ble en for kostbar bil. På lik linke med både 140 og 240-serien, kom 740-serien med stasjonsvogn som da ble hetende 745.

Ungdomsbiler

Volvo har i all tid vært meget populære ungdomsbiler, dette kan nok skyldes at det er biler som er ganske lette å skru på men også det at deler og da særlig brukte deler har vært lett tilgjengelig. Det at de alltid har blitt sett på som trafikksikre biler spiller nok også inn, jeg har selv vært eier av to Volvo som jeg hadde mye glede av på 1980-tallet.

Volvo V70

Kom i produksjon i 1996 og var vel en videreutvikling av 850-serien, i alle fall den første serien av V70. Det har i alt kommet 3 forskjellige versjoner av V70 og den siste har enda ikke sett dagens lys vil jeg tro. Modellene kom med forhjulstrekk men ganske raskt kom det modeller med 4WD som V70 Cross Country med ekstra høy bakkeklaring. Cross Country var forløperen til XC70.

Svensk kvalitet

Volvo har alltid vært kjent for driftssikkerhet og kvalitet, med unntak av noen få modeller har Volvo stort sett kunne stått for de modellene de har hatt. På 1980-tallet slet de nok litt med 300-serien sin men denne ble aldri noe suksess for Volvo uansett. I et land som Norge hvor biler er kostbare, tar vi nok bedre vare på bilene enn i land hvor kostnadene ikke er så høye som hos oss. Man kan den dag i dag se eldre biler som er svært velholdte, en del av dette er jo også de som har bil som hobby og gjerne kun bruker den på sommerstid. Det er den dag i dag ikke sjeldent man ser både Volvo PV, Amazon og 140-serien ute å ruller på en varm sommerdag. Rundt om i landet finnes det jo også en del egne Volvoklubber hvor folk samles for å snakke bil og utveksle erfaringer, kjøp og salg av både biler men også bildeler forgår også i slike klubber. Hvis man ønsker å vite mer hvor og hvordan man skal komme i kontakt med dem, er nok internett et riktig sted å begynne. At Volvo står for kvalitet er det i alle fall ikke noen tvil om.

Relatert innlegg

Nissan GT-RNissan GT-R

Jeg har allerede skrevet litt om dyre biler og biler som stiger i verdi – så da er det vel naturlig å vri det litt og skrive om raske biler. Les Mer

Mercedes- Benz

Mercedes- BenzMercedes- Benz

Når vi tenker kvalitet generelt, tenker vi tysk industri og i bilindustrien er det Mercedes-Benz som er på toppen av kvalitetsstigen. Det velkjente symbolet, robuste biler, høyere prisklasse og luksusinteriør Les Mer