Opel i Norge

Norge var først ut i Europa til å starte salget av Opel’s nye elektriske bil i fjor i desember – Opel Ampera. Deretter følger andre land i rask rekkefølge – Tyskland, Nederland, Frankrike og Sveits er de neste landene som skal starte salget av Opel’s nye elektriske bil.

Opel er en bil med lange tradisjoner. Røttene til Opel kan spores helt tilbake til symaskin bedrift i 1862. Så kom det produksjon av sykler I 1886 og den første bilen ble produsert i 1899.

Nyhet i Norge

Som første land I Europa startet Norge salget av den nye revulusjonære Opel Ampera i desember 2016. Dette er en elektrisk bil med en rekkevidde på over 500 kilometer. Dette er gjennomsnittlig og er målt ut fra den nye europeiske kjørestilen. Opel’s elektriske bil vil starte salget i det mest utviklete markedet for elektriske biler i Europa.

Produksjonstempoet på Opel Ampera vil være langsomt – kun et begrenset antall vil være tilgjengelig i de første månedene. Derfor har valget å lansere de første bilene i et allerede eksisterende tilrettelagt marked for elektriske biler. Enten har de et opplegg som fungerer for slike biler eller har vist at de jobber med saken og vil i nær fremtid ha opplegg for slike biler klart. Norge har allerede et stort antall elektriske biler og veier er tilrettelagt for kjøring med elektriske biler. De første landene ut etter at Norge har fått sine første biler til våren er Tyskland, Holland, Frankrike og Sveits. De fleste Europeiske lande kommer etter sent i 2017 eller i løpet av 2018 etter hvert når produksjonsvolumet stiger.

Hvorfor Norge

Valget av Norge som det første markedet å lansere Opel Ampera-e er enkelt å forklare. Norge er mye lenger fremme enn de fleste Elektriske bil markeder i Europa og vil snart passere deres første 100,000 elektriske biler på sine veier. Suksessfull politikk som ingen avgifter på elektriske biler, bortsett fra moms på salg og leasing, lav årlig veiavgift, gratis bomavgifter på veiene og på mange ferger, gratis parkering mange steder, adgang til å kjøre i bussfiler og 50 % redusert firma avgift gjør Norge fristende å se på når det gjelder elektriske biler. Andelen av solgte biler har vært høyest i verden i flere år allerede og de har allerede en markedsandel på 22 % i 2015 med elektriske biler og i enkelte deler av landet har de passer 30 % allerede.

Selv om tilgangen på Opel Ampera-e vil være veldig begrenset i starten så håper Opel at bilen skal være fullt ut tilgjengelig i alle land i løpet av 2018. I alle land bortsett fra Norge vil bilen bli solgt gjennom utvalget forhandlere for elektriske biler. Mens i Norge vil bilen være tilgjengelig for salg hos alle Opel forhandlere. Dette fordi Opel regner med at Opel Ampera-e vil bli deres nye bestselger i Norge ganske snart.

Når du trenger å lade bilen, så kan du «tanke» omtrent 150 kilometer på bare 30 minutters ladning. Selvfølgelig vil alle disse distansene variere med kjørestil og veier og utetemperatur.

Relatert innlegg

Nissan GT-RNissan GT-R

Jeg har allerede skrevet litt om dyre biler og biler som stiger i verdi – så da er det vel naturlig å vri det litt og skrive om raske biler. Les Mer