Mine 10 Lamborghini’er

Jeg kunne skrive mye om Lamborghini og om bilene og historien osv. Men jeg skal begrense meg og bare ta noen utdrag og litt om det jeg anser som de beste 10 modellene de har produsert. Det blir med andre ord en del private uttalelser og ikke kanskje det samme som allmenheten mener. Det har kommet ganske mange forskjellige modeller siden Mister Ferruccio Lamborghini satte sine ideer om til virkelighet i løpet av 1962 og 1963. Den aller første modellen han presenterte – 350 GT kommer langt opp på listene og det ble allerede ved den første bilen helt klart at Mr. Lamborghini absolutt ikke var en gal mann, men at han ville produsere sportsbilen for å ta opp kampen med Ferrari. Den første bilen var en absolutt skjønnhet og en sportsbil i verdensklasse.

Siden den gangen har det kommet mange perler ut fra fabrikken i Italia. Her kommer mine 10 favoritter eller hva jeg skal kalle de – det er jo bra biler hver eneste en av dem.

Topp 10 Lamborghini’s

10 – Miura som ble produsert fra 1966 til 1972 hadde en 3,9 liter V12 motor, men det som gjorde bilen meget spesiell var at den aller første bilen med en midtstilt motor. Dette er forgjengeren eller «bestefaren» hva du vil – til alle dagens sportsbiler.

9 – Countach ble produsert i perioden 74 til 90, men med flere alternativer av motorer. Fra fire liter og opp til 5,2 liter men alle med V12 maskin. Dette var en av de bilene som var plakat på veldig mange gutterom på 80 tallet.

8 – Diablo var den neste modellen etter Countach. Den hadde et godt forbilde og hard konkurranse om den skulle bli bedre enn sin forgjenger, men det klarte den. Når den kom ut på markedet i 1990 så ble den direkte skrytt opp i skyene av alle bilentusiaster. I 11 år var den i produksjon med sin 5,7 liters V12 maskin.

7 – Espada var en merkelig bil. Ikke nok med at den hadde fire seter – som var megetuvanlig for en sportsbil av så høy klasse som Lamborghini. Men de valgte altså å bygge noen biler med fire seter. De første modellene av denne bilen ble levert på 70 tallet med 4 liters V12 motor og en motor med 325 hestekrefter. Dette gjorde at den var en av de raskeste bilene i sin klasse med 4 seter. En annen raritet ved denne bilen vil jeg påstå at dette er en av de styggeste bilene Lamborghini har produsert.

6 – Veneno var den rake motsetningen til forrige modell. Espada som så ut som (strøket av sensuren), og så kommer denne som klatrer nesten helt til topps på listen over Lamborghini’s modeller.  Den har virkelig karakter, Den har en 6,5 liters V12 motor, den har 740 hestekrefter. At dette var en spesiell bil er det liten tvil om – bilen ble bare produsert i fire – 4 eksemplarer hvorav kun tre kom ut på markedet og ble solgt direkte!

5 – Gallardo er den bilen som må være den kjedeligste modellen og mest serieproduserte modellen. I periode fra 2003 til 2013 leverte de hele 14 000 eksemplarer. Selv om den er kjedelig, så er det fortsatt en Lamborghini da!

Relatert innlegg

Mercedes- Benz

Mercedes- BenzMercedes- Benz

Når vi tenker kvalitet generelt, tenker vi tysk industri og i bilindustrien er det Mercedes-Benz som er på toppen av kvalitetsstigen. Det velkjente symbolet, robuste biler, høyere prisklasse og luksusinteriør Les Mer

Amerikansk FordAmerikansk Ford

Det har med årene kommet ganske mange bilmerker som man kan velge i mellom når man skal kjøpe seg ny bil. De enkelte merkene har da også mange forskjellige typer Les Mer