Mercedes- Benz

Mercedes- Benz

Mercedes- Benz

Når vi tenker kvalitet generelt, tenker vi tysk industri og i bilindustrien er det Mercedes-Benz som er på toppen av kvalitetsstigen. Det velkjente symbolet, robuste biler, høyere prisklasse og luksusinteriør er noe av det vi forbinder med dette bilmerket. Du finner den i alle størrelser og fasonger og det finnes en modell for alles smak og behov. Til tross for at det over tid har kommet mange andre bilmerker på markedet som anses for å være kvalitetsmerker, er det fortsatt mange som drar frem nettopp dette merket som enestående når det kommer til kvalitet og robusthet. Men hvordan startet det hele? Hvilke Mercedes modeller foretrekker vi?

Historien til Mercedes-Benz

Dette bileventyret startet i 1926 da bilfabrikkene Daimler og Benz ble slått sammen og bilmerkene Mercedes og Benz ble videre kalt for Mercedes-Benz. Navnet kommer fra datteren til en av datidens største kunder. Fra midten av 30-årene begynte serieproduksjonen av personbiler som hadde dieselmotor. Allerede på den tiden var dette merket ledende innen racerbilsport, der det fortsatt er i toppen. I tillegg til personbiler produserer de varebiler, busser og lastebiler.

Mercedes-Benz har mange fabrikker i Tyskland, men også fabrikker ellers i Europa, i Afrika, Asia og USA. Det selges millioner av personbiler hvert år fra dette merket verden rundt. Det er fortsatt Europa hvor det selges flest, men i Kina og USA er det en stadig økende etterspørsel. Det selges, i tillegg, betydelig antall varebiler fra bilprodusenten og bussmodellene er også populære. Her i landet er Mercedes-Benz blant topp 10 mest solgte bilmerkene og det er SUV-modellene som selges mest her. Firmaets merke, den tretakkede Mercedesstjernen ble innført av Daimler tilbake i 1909, men fikk dagens utseende i 1926. I dag er denne stjernen ett av verdens mest kjente varemerker.

Mercedes-Benz GLC 220 d 4MATIC

Mercedes-Benz GLC 220 d 4MATIC

Jeg velger her å beskrive en av de nyeste modellene som sannsynligvis kommer til å være populær i Norge i 2021, slik SUV-modellene har vært hittil. Det er selvsagt mange som ikke engang vil vurdere å skaffe seg en slik modell, ikke bare grunnet den høye prisen, men også det faktum at bilen har dieselmotor. Dette er selvsagt et aktuelt diskusjonstema og noe å ta med i betraktningen før man går til innkjøp av bil generelt. Bilen har en toliters turbomotor som gjør at den er rask og smidig nok for de fleste, samt har en veldig god trekkeevne uten å bråke noe særlig. Bare ved å se på interiøret skjønner man at den er komfortabel å sitte i og kjøre, slik dette bilmerket er kjent for. Setene kan senkes langt nok ned og du føler at du sitter godt nedi bilen og den har veldig god plass i baksetet. Du venner deg fort til ergonomien og det føles romslig og oversiktlig inne. Bagasjerommet er stort og firkantet og enten med eller uten baksetene nede får du veldig mye lasteplass. De elegante baklyktene og de stilige linjene gjør at den ikke bare oppleves som en komfortabel familiebil, men også gir et veldig godt visuelt og nærmest sportslig inntrykk. Prisen er nok noe stivere enn hos de fleste andre bilmerker i samme klasse og hybridvariant, men hvis du er en Mercedes-Benz elsker, vil du fort falle for denne modellen.

Relatert innlegg