Høye priser på biler

Priser på biler kan være så mangt – det er ihvertfall veldig sjelden at prisen på bilen din stiger i løpet av tiden du eier den. Men, skulle du være så «heldig» å være eier av en Plymouth Barracuda som du kjøpte ny i 1971 – da har du en bil som virkelig har steget i pris – vel å merke hvis du har tatt godt vare på den da. Nypris i 1971 var snaue 37,000 kroner. Hva verdien er i dag er en formue i forhold til summen i 1971!  Verdien på bilen har steget noe i løpet av de årene siden den kom ut – men at det skulle bli såpass mye tror jeg ingen hadde aning om!

58000%

En plymouth Barracuda som ble kjøpt inn i 1971 for 36.866 Norske kroner kan i dag – dersom den er i god stand – selges for den svimlende summen av 24.450.000. Det skulle bli sånn cirka 58000 % verdistigning i løpet av de årene. Har du en stående på låven?

Det skal være tre faktorer som spiller inn om bilen er så mye verdt i dag. Popularitet, popkultur og produksjonsvolum. Denne bilen har alle tre faktorene på plass.

Det er de siste årene fra 2013 at slike biler har steget fantastisk i pris. Bare i 2013 steg biler som denne med hele 25 % men året etter steg de samme bilen med nye 18 % – dette ifølge et firma ved navn HAGI Top Index. De følger prisutviklingen på alle biler med verdi mer enn 1 million kroner. De aller fleste av slike biler finnes på de store bil auksjonene i verden.

Nr 2 og Nr 3!

Dersom du har en Shelby Cobra 1967 modell stående så behøver du heller ikke bekymre deg for at du går blakk de første dagene. Denne har også steget rimelig mye i prisen siden den var ny. Den gangen den var ny kostet den like over 64.000 kroner. Har du en på lager og vil selge den i dag vil du kunne få, ifølge markedslister, rundt 11 millioner kroner. Det er også en pris stigning på rundt 17 000 prosent!

Nummer tre på denne listen over de bilene som har steget mest i verdi i sin historie er Cadillac Eldorado. Den kommer ikke i nærheten av de to andre bilene som jeg har nevnt over her, men den har steget fra 63.500 kroner som ny i 1959 til en listepris i dag på 2,3 millioner kroner dersom den er i perfekt stand.

Verdens dyreste bil

De med størst kunnskap om biler sier det er vanskelig å pris sette biler nøyaktig på grunn av forskjellige avgifter blant annet i forskjellige land. Men den bilen som har Guiness rekorden som verdens dyreste bil i dag er en Ferrari fra 1963.  Ferrari 250 GTO racer 1963 ble solgt på auksjon i 2013 for den nette summen av 52 millioner amerikanske dollar! Hvem som kjøpte den vet jeg ikke da bøkene sier en anonym ukjent kjøper

Så det er bare å begynne å spare om du vil opp blant de gutta med riktig dyre biler i garasjen! Lykke til

Relatert innlegg

LastebilerLastebiler

Nyttekjøretøyer som lastebiler har også en hard konkurranse merkene imellom selv om det ikke er så mange som produserer lastebiler i forhold til personbiler. Det gjelder samme her som for Les Mer