Bilrekorder

Å lese litt på Guiness Record sine sider kan være mye artig å lese. Det er bare så mye rare forskjellige rekorder folk finner på rundt omkring i verden. Hva med rekorden på verdens lengste fingernegler f.eks. Den amerikanske damen Hadde da grodd og behandlet neglene sine fra 1979 og frem til i 2008 når de ble målt til 8,65 meter totalt. Jeg synes det må være helt utrolig merkelig å ha en slik rekord – hva med personlig stell som hygiene og toalettbesøk? Hva med å spise? Utfordringene må være mange.

Verdens lengste bil

Men det var ikke slike merkelige rekorder jeg hadde tenkt å skrive om – jeg tenkte mer på rekorder om biler. Også der er det utrolig mange forskjellige rekorder. Tør du gjette hvor lang verdens lengste bil er f.eks?

Den lengste bilen i verden er 30,5 meter lang og ble bygd allerede i år 1900. Den har et svømmebasseng om bord, et stupebrett, King size vannseng og mange andre spesialiteter. Bilen ble designet av Jay Ohrberg i Burbank i USA. Bilen ble bygd for å brukes i filmer og for å vises frem. Lang limousiner er de store stjernene i Hollywood sitt favorittkjøretøy gjennom mange år. Men det er ingen av de store bilprodusentene som i dag produserer limousiner. De blir bygd av spesialfirmaer etter bestilling eventuelt.

Glad i bilen din

Dersom du mener at du er spesielt glad i bilen din kan du jo prøve å slå denne rekorden fra 2013. Da var den en meksikaner som kysset en bil i 76 timer!

http://www.autogaleria.hu

Eller har du trent på å skifte dekk på bilen? Rekorden for raskeste dekkbytte på en vanlig bil på veien ble satt i Tyskland i 2015. I et reklame stunt for å reklamere og skape publisitet rundt et dekkmerke ble det skiftet fire dekker på 58,43 sekunder. Klarer du å løsne en mutter på den tiden? Jeg er usikker på om jeg klarer i hvert fall – men så bruker jeg aldri samme utstyr som disse folkene garantert benyttet.

Lengste parade

En rekord som ser ut til å være ganske populær blant de forskjellige bilmerkene er å se hvor mange biler de klarer å stille opp med i en parade. Så langt jeg kan finne er det en parade med 4 hjuls trekkere som har den lengste paraden med 3529 kjøretøy stilt opp. Dette skjedde ved et 4 hjuls trekker arrangement i Puerto Rico i 2009. Neste på listen er Jeep. De har 2420 kjøretøy stil i rekke som sin rekord.

PÅ tredjeplass (av det jeg har kunnet finne ut av) kommer Porsche. De satte sin rekord i Tyskland i byen Dinslaken i 2008. Ford kommer deretter med 1527 kjøretøy. Dette ble stilt opp i Sofia i Bulgaria i 2016 Av alle de jeg har lest så er dette også den lengst i strekning. Denne paraden gikk over rundt 20 kilometer.

Jeg tror at omtrent samtlige bilmerker har sin egen rekord registrert med slik oppstilte biler i en parade. En artig jeg fant som jeg godt kunne tenke meg å se er 944 Ferrarier stilt opp til parade.

Relatert innlegg

LastebilerLastebiler

Nyttekjøretøyer som lastebiler har også en hard konkurranse merkene imellom selv om det ikke er så mange som produserer lastebiler i forhold til personbiler. Det gjelder samme her som for Les Mer

Amerikansk FordAmerikansk Ford

Det har med årene kommet ganske mange bilmerker som man kan velge i mellom når man skal kjøpe seg ny bil. De enkelte merkene har da også mange forskjellige typer Les Mer