Bilrekorder

Å lese litt på Guiness Record sine sider kan være mye artig å lese. Det er bare så mye rare forskjellige rekorder folk finner på rundt omkring i verden. Hva med rekorden på verdens lengste fingernegler f.eks. Den amerikanske damen Hadde da grodd og behandlet neglene sine fra 1979 og frem til i 2008 når de ble målt til 8,65 meter totalt. Jeg synes det må være helt utrolig merkelig å ha en slik rekord – hva med personlig stell som hygiene og toalettbesøk? Hva med å spise? Utfordringene må være mange.

Verdens lengste bil

Men det var ikke slike merkelige rekorder jeg hadde tenkt å skrive om – jeg tenkte mer på rekorder om biler. Også der er det utrolig mange forskjellige rekorder. Tør du gjette hvor lang verdens lengste bil er f.eks?

Den lengste bilen i verden er 30,5 meter lang og ble bygd allerede i år 1900. Den har et svømmebasseng om bord, et stupebrett, King size vannseng og mange andre spesialiteter. Bilen ble designet av Jay Ohrberg i Burbank i USA. Bilen ble bygd for å brukes i filmer og for å vises frem. Lang limousiner er de store stjernene i Hollywood sitt favorittkjøretøy gjennom mange år. Men det er ingen av de store bilprodusentene som i dag produserer limousiner. De blir bygd av spesialfirmaer etter bestilling eventuelt.

Glad i bilen din

Dersom du mener at du er spesielt glad i bilen din kan du jo prøve å slå denne rekorden fra 2013. Da var den en meksikaner som kysset en bil i 76 timer!

http://www.autogaleria.hu

Eller har du trent på å skifte dekk på bilen? Rekorden for raskeste dekkbytte på en vanlig bil på veien ble satt i Tyskland i 2015. I et reklame stunt for å reklamere og skape publisitet rundt et dekkmerke ble det skiftet fire dekker på 58,43 sekunder. Klarer du å løsne en mutter på den tiden? Jeg er usikker på om jeg klarer i hvert fall – men så bruker jeg aldri samme utstyr som disse folkene garantert benyttet.

Lengste parade

En rekord som ser ut til å være ganske populær blant de forskjellige bilmerkene er å se hvor mange biler de klarer å stille opp med i en parade. Så langt jeg kan finne er det en parade med 4 hjuls trekkere som har den lengste paraden med 3529 kjøretøy stilt opp. Dette skjedde ved et 4 hjuls trekker arrangement i Puerto Rico i 2009. Neste på listen er Jeep. De har 2420 kjøretøy stil i rekke som sin rekord.

PÅ tredjeplass (av det jeg har kunnet finne ut av) kommer Porsche. De satte sin rekord i Tyskland i byen Dinslaken i 2008. Ford kommer deretter med 1527 kjøretøy. Dette ble stilt opp i Sofia i Bulgaria i 2016 Av alle de jeg har lest så er dette også den lengst i strekning. Denne paraden gikk over rundt 20 kilometer.

Jeg tror at omtrent samtlige bilmerker har sin egen rekord registrert med slik oppstilte biler i en parade. En artig jeg fant som jeg godt kunne tenke meg å se er 944 Ferrarier stilt opp til parade.

Relatert innlegg

Nissan GT-RNissan GT-R

Jeg har allerede skrevet litt om dyre biler og biler som stiger i verdi – så da er det vel naturlig å vri det litt og skrive om raske biler. Les Mer

TeslaTesla

Tesla er en ganske ny bil på markedet sammenliknet med de “gamle” merkene som er velkjente for de fleste av oss. Men bilmerket har markert seg kraftig og solgt i Les Mer